Απίστευτη ελληνική πατέντα: μηχανικό χταπόδι κολυμπά στο Αιγαίο!!!

Γράφει ο anexigitos
O Δημήτρης Τσακίρης ειδικός επιστήμονας στους υπολογιστές της ελληνικής ιδιωτικής εταιρείας-Ινστιτούτου FORTH κατασκεύασε ένα ρομποτικό χταπόδι!

Η κίνησή του δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα πραγματικό χταπόδι,αφού έχει την ικανότητα να κινείται με άνεση στο νερό χρησιμοποιώντας για προωθητήρες τα πλοκάμια του αλλά και να σέρνεται στο έδαφος!www.anexigita.com


Μια πρόσφατη προσθήκη στο χταπόδι είναι μεμβράνη από σιλικόνη που δίνει μεγαλύτερη ώθηση και τελική ταχύτηται. Η μέγιστη ταχύτητα που πιάνει το χταπόδι χωρίς τη μεμβράνη είναι 100 www.anexigita.com χιλιοστά το δευτερόλεπτο.Η μεμβράνη διπλασιάζει σχεδόν την ταχύτητά του στα 180 χιλιοστά το δευτερόλεπτο.

Tο βίντεο παρακάτω χωρίζεται σε τέσσερα μέρη.Στο πρώτο μέρος φαίνεται να κολυμπάει μόνο με τα πλοκάμια του για ώθηση.www.anexigita.com Ενώ στο δεύτερο έχει προστεθεί και η μεμβράνη από σιλικόνη.

Παρακάτω απεικονίζεται να 'περπατά' στο έδαφος.Τα χταπόδια που δεν βιάζονται παρατηρούνται πολύ συχνά να σέρνονται στο έδαφος από εδώ κι από κει.

Tέλος το 'πλάσμα' απεικονίζεται να κολυμπάει ...ανέμελο στα νερά του Αιγαίου!!

Δείτε και μόνοι σας.


www.anexigita.com
arximastoras.blogspot.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη