Προσοχή στον Σούργελο.Τί πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε ανταλλακτικά.


Όταν πηγαίνουμε σε ένα κατάστημα για να αγοράσουμε ανταλλακτικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι αν το συγκεκριμένο κατάστημα πουλάει ,εκτός από ιματασιόν,και ανταλλαντικά της αντιπροσωπείας ,γνήσια.

Αυτό έχει μεγάλη σημασία,γιατί αν δεν κατέχεις και πολλά ,ο καταστηματάρχης θα προσπαθήσει να σου πουλήσει πρώτα το γνήσιο,φυσικά.

Π.χ. χρειάζεσαι μια μανέτα (χερούλι φρένου ή συμπλέκτη) για  το xr125.Κατηφορίζεις  λοιπόν στη Λιοσίων στον 'Σούργελο'.Μπαίνεις στο μαγαζί,ζητάς μια μανέτα.Και τότε σου έρχεται η ερώτηση παγίδα :
Για ποιό μοντέλο;Απαντάς εσύ με φυσικότητα  για xr125 του 2006 π.χ.Και σου βγάζει τιμή 16 ευρώ (γκουχ,γκουχ).Πανάκριβη ,η μανέτα ,για τον απλό λόγο ότι είναι η γνήσια,τόσο έχει αφού η Χόντα κοπανάει στις τιμές της.

Ο Σούργελος δεν θα κάτσει φυσικά να σου πει  ότι ταιριάζουν και μανέτες ιμιτασιόν ακόμη και από άλλα μηχανάκια για το δικό σου που κοστίζουν το ένα τρίτο της τιμής (5 ευρώ!) από τη γνήσια. Αφού θέλει να σου πουλήσει το γνήσιο που είναι πολύ ακριβότερο.Και ας διαθέτει στο μαγαζί του και ιμιτασιόν.Πρέπει να τον πιέσεις λίγο,για να στο βγάλει με τη δεύτερη.

Βέβαια το γνήσιο είναι γνήσιο,αλλά οι διαφορές τους δεν είναι τόσο μεγάλες για να δικαιολογείται τέτοια απόκλιση στην τιμή.

Αν το μαγαζί πουλάει μόνο ιματασιόν μπορεί να κάτσει να εξηγήσει,ίσως και να σου βρει τη λύση που σου ταιριάζει.

Προσοχή λοιπόν στους Σούργελους και στις πονηρές ερωτήσεις τους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη